Campo Viejo Grand Reserva 


Waar vandaan:            Spanje

Streek:                            Rioja

Druivenras(sen):           Tempranillo, Mazuelo en Graciano

Oogstaar:                      2010

Kleur:                              Rood

Inhoud fles:                    0.75 liter 

Alcohol:                          13.5% 

Serveertemperatuur:    Ca. 16-17 °C

Smaakstijl:                     Fruitig & Intens

Verfijnde dieprode stevige wijn met veel rijkdom, diepgang. Gewoon een goed heerlijk glas rood. Gelegen in het beroemde Haut-Médoc wijnstreek. Wat 

 

 

 

Wat ons betreft is deze wijn een absolute topper uit de Rioja. Deze oude Gran Reserva uit 2010 heeft maar liefst 24 maanden rijping ondergaan in eikenhouten vaten en vervolgens nog 6 jaar op fles. Een wijn van uitzonderlijke hoge kwaliteit, met de smaak van rijp zwart fruit, specerijen, balsamico en vanille typeren de schitterende volle smaak van deze wijn, hierdoor is de wijn perfect in balans, zijn de tannines fluweelzacht geworden en is het lang nagenieten van de intens lange afdronk. Deze is zeker de moeite waard om te proeven.

 

Spanje een wijnland wat zich de afgelopen enorm heeft ontwikkeld en zich goed op de wereldkaart heeft weten te zetten, en dat zet zich nog steeds door de komende jaren! Wereldberoemd om zijn Rioja-wijnen, mousserende wijnen (Cava genoemd) en natuurlijk niet te vergeten; sherry, bij velen zeer bekend en erg geliefd. Het land kent zeer uiteenlopende klimaten; het groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden met alle varianten er tussenin. Daardoor kan er een grote diversiteit aan druivenrassen gedijen. Dit verklaart waarom het land een geweldig rijk aanbod van verschillende wijnen heeft  met verschillende eigen karakters en kwaliteit.. Er is voor iedereen wel een lekkere wijn die vast goed in de smaak valt. Laat u verassen door wat Schenk In! te bieden heeft in Spaanse wijnen van verschillende wijngebieden en druivenrassen...

 

Rioja wijnstreek deze ligt in het Noorden van Spanje waar beroemde wijnen vandaan komen. Het belangrijkste wijngebied van het land met een rijke historie aan wijnen. De naam Rioja is afgeleid van het riviertje Rio Oja. Deze streek heeft een ideale klimaat. De wijn doet het hier opperbest, de hoogte (koeler) de Ebrovallei (invloed van de zon) en de klei-kalk bodem(die de elegantie van wijnen bevordert). Dit alles tezamen zorgt er voor dat het gebied bijzondere smaakvolle wijnen produceert van goede kwaliteit. Het schitterende gebied is onderverdeeld in drie districten:

 

Rioja Baja (in het Zuiden)

Dit gebied produceert zeer mooie stevige wijnen die dankzij hun veelzijdigheid goed passen bij iedere vorm van eten.

 

Rioja Alta (ten zuidwesten van de Ebrorivier) 

Een ruig gebied dat meer gangbare en doorsnee wijnen produceert die men in eigen land veel drinkt. Veel van deze wijnen zijn van uitstekkende klasse naar minder bekend hier bij ons.

 

Rioja Alavesa (ten noorden van Ebrorivier) 

Het kleinste gebied van de drie regio's. Dit landschap is verbluffend mooi; middeleeuwse dorpjes en historische herenhuizen geven karakter aan de regio die een magische aantrekkingskracht heeft op bezoekers. De balans tussen natuur, traditie, gastronomie en wijn is in dit gebied zeer de moeite waard om een keer te gaan bezoeken. Het gebied is rijk aan krijtachtige klei en kalksteen, wat resulteert in wijnen die karakteristiek en rijk aan extracten zijn. Mooie frisse wijnen komen hier vandaan, vaak lichter van kleur. Bent u op zoek naar een lekkere smaakvolle Rioja wijn? Dan bent u bij ons goed. Maak kennis met de beste Spaanse wijnen die we uiteraard aanbieden voor een hele scherpe prijs.

 

 

 

 

 

Een typische Rioja in een Gran Reserva-stijl, gevuld met een rijkdom aan superrijp fruit van rode bessen, bramen en kersen. Gecombineerd met veel eiken kruidige rijkdom. Het resultaat: een evenwichtige wijn met veel structuur en elegantie die op ieder moment smaakt een feest in het wijnglas.