Waar vandaan:           Frankrijk

Gebied:                          Rhône

Streek:                           Côte du Rhône                          Druivenras(sen):          Grenache, Syrah, Carignan en Cinsault

Oogstaar:                     2014

Kleur:                             Rood

Inhoud fles:                   0.75 liter 

Alcohol:                         13% 

Serveertemperatuur:   Ca. 16-18 °C

Mooie volle harmonieuze rode Rhône wijn intense aroma's van rijp rood fruit, violet en zwarte bessen en heerlijke kruidige tonen. Zijdeachtige tannine-structuur met een interessante blend van vier soorten druivenrassen die goed ontwikkeld zijn. Zeer, zeer goed gemaakte Côte du Rhône voor deze prijs!

 

Rhône  

 

 

 

De Franse Rhône het oudste wijngebied van Frankrijk. Een geweldig wijnstreek met vele gezichten die verdeeld is in twee gebieden –Noord & Zuid Rhône – met een eigen stijl en traditie. De wijnen zijn anders, net als het klimaat, de grondsoorten en de druiven. Het wijngebied is smal en ongeveer 200 kilometer lang van Lyon in het noorden tot aan Avignon in het zuiden. Er worden zo’n 23 verschillende druivensoorten verbouwd in deze streek waarvan het meeste rode wijn van wordt gemaakt ook word er wit, rosé mousserende en zeer verrukkelijke dessertwijnen gemaakt Deze regio is de tweede grootste producent van AOC-wijn na Bordeaux. Hopelijk is je nieuwsgierigheid naar de wijnen uit het Rhônegebied gewekt.