Luigi Bosca 2015


Waar vandaan:            Argentinië   

Streek:                            Mendoza   

Druivenras(sen):           Malbec  

Oogstaar:                      2014 

Kleur:                              Rood

Inhoud fles:                    0.75 liter 

Alcohol:                          13.5%

Serveertemperatuur:    Ca. 17-18 °C

Smaakstijl:                     Krachtig & Intens vol

Deze schitterende Argentijnse wijn is intens rood van kleur. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten. Dit is gelijk merkbaar in de geur en smaak van gerijpt zwart fruit, kruiden en een hint van vanille en tabak. De afdronk is licht kruidig met zachte tannines. Kortom een hele smaakvolle rode wijn uit het mooie Zuid-Amerikaans continent.

 

Mendoza wijngebied

Gelegen aan de voet van het Andesgebergte, ten westen van Buenos Aires. Dit mooie uitgestrekte gebied word gekenmerkt als land van Nieuwe Wereld wijnen, het heeft nog niet zoveel naamsbekendheid als bijvoorbeeld Australië, Chili, en Zuid-Afrika. Het gebied is het economisch hart van Argentijnse wijnindustrie. Het telt 5 wijnstreken waar  goede wijnen vandaan komen. Voor een aantal druiven het ideale klimaat en juiste bodemgesteldheid waardoor de wijnen die daarvan gemaakt worden vaak hoge kwaliteit zijn. Het meest bekende voorbeeld is de Malbec druif, waardoor de Malbec's wijnen zeker tot wereldklasse kan worden gerekend.

 

Malbec druif

Klein donkere druif met veel kleurstof; zo ziet een Malbec druif eruit, van oorsprong uit Frankrijk, maar sinds een aantal jaren bekend als de trots van Argentinië. Deze druif gedijt goed in een droog en warm klimaat  en heeft een lange rijpingsperiode nodig. Ook is deze druif zeer gevoelig voor vorst en schimmels en houdt van grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze druif geeft mooie karakter volle wijnen die verassend van kwaliteit zijn.

 

Probeer deze mooie wijn ook eens bij:

Lamsvlees, gegrild rood vlees, pasta gerechten, kaasplankje.

Voordeligste prijzen - Veilig betalen - Gratis bezorgd vanaf 30,-