Moulin de Reyson Merlot 2012


Waar vandaan:            Frankrijk 

 Streek:                            Bordeaux 

 Druivenras(sen):           Merlot

 Oogstaar:                      2012 

 Kleur:                              Rood

 Inhoud fles:                    0.75 liter 

 Alcohol:                          13% 

 Serveertemperatuur:    Ca. 16-18 °C

 Smaakstijl:                     Fruitig & Intens

Een zeer aangename rode wijn met aardse tonen, goed gestructureerde zuren en tannines. Wat deze maakt dat hij bewaarpotentieel heeft. Een echte topper onder de Bordeaux wijnen.

 

Frankrijk land van liefde, cultuur, heerlijk eten, kastelen, schitterende steden en dorpen, fantastische kustlijn waar menig Nederlander jaarlijks naar uit kijkt om heen te gaan (ook ik). En natuurlijk land van wijn, heel veel heerlijke wijnen waar we nooit genoeg van krijgen. Wie wijn drinkt, denkt vaak direct aan Frankrijk. Het is wellicht de meest toonaangevende wijnland ter wereld. Veel diversiteit aan wijnen met honderden kilometers schitterende wijngebieden en tientallen soorten druivenrassen die menig Nederlander blij kan maken of al blij maakt. Laat u verrassen door ons uitgebreide en spannende assortiment Franse wijnen. 

Bordeaux- bekend en wereldberoemd.

Naam van wijn, stad en streek die wereldberoemd is geworden.Tegen de Atlantische kust, in het zuidwesten van Frankrijk aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Hier komen zeer veel gevarieerde wijnen van verschillende districten in het gebied die elk hun eigen wijnen produceren. Niet alleen komen hier hele dure en exclusieve wijnen vandaan, maar ook veel plezierige wijnen voor alledag die van hoge kwaliteit zijn en tegelijk ook betaalbaar zijn. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat, dit zorgt dat vele druivenrassen tot mooie rijpheid komen ook is de bodem natuurlijk van belangrijke invloed van kalk-, klei- en zandhoudende gronden tot kleinhoudende kalksteengronden zorgen uiteraard natuurlijk voor een perfecte wijn. Als ze nog jong zijn kunnen de wijnen nog behoorlijk stoer zijn, maar met de leeftijd wordt de tannine zachter en ontwikkelen de aroma's zich tot een complex geheel. Vaak zijn deze wijnen ook prima om langer te bewaren.

 

Probeer ook eens deze bijzondere wijn bij:

Rundvlees, lamsvlees, pastagerechten, gebraden vlees, kip en harde kaas soorten.