Terre Sabelli Montepulciano

Waar vandaan:            Italië

Streek:                            D'Abruzzo

Druivenras(sen):          Montepulciano

Oogstaar:                      2015

Kleur:                            Rood

Inhoud fles:                    0.75 liter 

Alcohol:                          13%

Serveertemperatuur:   Ca. 16-18 °C

Smaakstijl:                     Fruitig & Intens


Terre Sabelli een wijn met tonen van zwarte kers, gerijpt fruit gecombineerd met een licht kruidige toon. Deze wijn heeft een goede frisheid, smaak en tannine wat mooi in evenwicht is. Een ware feest voor u zintuigen.

 

D'Abruzzo streek misschien wel de ruwste en mooiste wijnstreek in het hartje van Italië. Deze regio ligt aan de oostkust. De wijnstokken groeien op bodemsoorten met een hoog kalkgehalte, het lijkt wel als de tijd heeft stilgestaan in dit gebied zo mooi....In het binnenland overheerst een continentaal klimaat(ook wel landklimaat genoemd) gekenmerkt door hete zomers en koude winters en eveneens een groot verschil in dag-en nachttemperaturen. Aan de kust worden deze temperatuurschommelingen getemperd door de aanwezigheid van zee. Naast rode wijnen produceert men ook uitstekende witte wijnen, deze regio blinkt uit vanwege zijn kwalitatief goede middenklasse wijnen voor relatief betaalbare prijs.

 

Montepulciano druif is een laat rijpende druif met hoge opbrengsten. Mooie stevige, donkere druif met veel structuur en aardig wat taninne en verkwikkende zuren. Wijnen van deze druivenras zijn vaak vol, donker van kleur, pruim-achtige en kruidig met soms chocolade- en vanille achtige tonen in de smaak. De wijnen van montepulciano druif zijn meestal bedoeld om in vier tot zes naar de oogst geconsumeerd te worden.

 

Probeer deze wijn ook eens bij: truffel, quichetaart, rundvlees, rollade, spareribs, harde kazen, salami, tapas, pizza- en pasta gerechten.