Bourgogne Hautes-Côte Nuits 2012


Waar vandaan:            Frankrijk

Streek:                            Bourgogne 

Druivenras(sen):           Pinot Noir

Oogstaar:                      2012

Kleur:                            Rood

Inhoud fles:                    0.75 liter 

Alcohol:                          12.5% 

Serveertemperatuur:    Ca. 16-18 °C

Smaakstijl:                     Fruitig & Sappig

 

Een indrukwekkende rode wijn. Smaak van gerijpt rood fruit voorop, dan aroma's van bosgrond, laurier, 

levendige zuren en fruit maken de wijn heel door drinkbaar. Kortom een maaltijdwijn met veel souplesse.

 

Bourgogne gebied

Heeft meer in vat dan je wellicht denkt. De Bourgogne slechts op zon zes uur rijden zit je er...Wie kent de naam niet? Al is het alleen maar van' bourgondisch leven' ja, dat komt toch echt hiervandaan. Het kent geen pracht en praal zoals opzienbarende kastelen en schitterende landhuizen. Wijngaarden liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier Saône. Hier worden de grootste en beroemdste wijnen gemaakt zowel rood als wit. De Côte de Nuits begint even ten zuiden van Dijon in Masannay en eindigt in Corgoloin. De wijnen uit het gebied zijn voornamelijk rood, maar er zijn ook mooie witte wijnen en natuurlijk niet te vergeten de uitstekende roséwijnen.

 

Pinot Noir druif

De trots van het Bourgogne gebied, waar hij al sinds jaar en dag de dienst uitmaakt. Door sommigen wordt deze druif omschreven als de meest geliefde druif onder de wijnliefhebbers en de meest gehate druif onder de wijnmakers. Het is een eigenwijze zeer kwetsbare druif met een dunne schil, hierdoor is hij gevoelig voor rot en schimmelziekte en voor vorst en regen. Rode wijnen van deze druif hebben niet zo'n heel donkere kleur, maar wel een aantrekkelijke geur. Kenmerken is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere Pinot Noir wijnen (zoals deze fles) een lange flesrijping ondergaan.

 

Probeer deze wijn ook eens bij:

Wit vlees gerechten, kip, Italiaanse deeggerechten, en schimmelkazen.