witte wijnen


Glaasje wit?

Je hebt zoveel keuze uit diverse soorten witte wijnen. Witte wijn wordt steeds meer gezien als een drankje die ook goed past bij verschillende momenten, zoals de lunch of rond de borreltijd of bij een formeel of informele relatie. Dat betekent dus dat de witte wijn erg populair is. Ook het drinken van wijn in het algemeen is meer dan slechts een drankje nuttigen; Om wijn te leren waarderen, zal je ervaring op moeten doen door middel van ruiken, proeven, beleven, genieten en misschien wel het allerbelangrijkste; de juiste witte wijn combineren met een bijpassend gerecht.

 

Hoe word witte wijn gemaakt?

Witte wijn word doorgaans gemaakt uit de sap van witte druiven. Het grote verschil tussen witte en rode wijn, is dat tijdens het persen van de witte druiven de schillen direct worden gescheiden. Hoewel , van blauwe kun je ook witte wijn maken. De een kleur van blauwe zit namelijk in de schil en niet in het vruchtvlees. Wanneer je een blauwe druif voorzichtig perst en de schillen meteen weghaalt, houd je bleek sap over.

 

De Druiven worden eerst geoogst, daarna worden ze ontsteelt, gekneusd en direct geperst. Hierna vind de alcoholische gisting plaats. Tijdens deze gisting word de suiker die in de druiven zit omgezet in alcohol en koolzuurgas. De jonge wijn wordt nu opgeslagen in de kelder om te rijpen. De tijdsduur van manier van rijping is afhankelijk van het wijntype, oogstjaar en inzicht van de wijnboer. Rijpen gebeurt meestal in roestvrij stalen tanks, maar soms ook in eikenhouten vatten. Na rijping word de wijn geklaard, gefilterd en gebotteld.

 

Welke smaakstijlen witte wijn zijn er?

 

Fris & Fruitig

Vaak jonge heldere wijnen met een fruitig verfrissende iets zurige smaak. Deze wijnen zijn uitstekende maaltijd begeleiders. Goed gekoeld schenken vaak het lekkerst.

 

 


Vanaf 2.95 per fles - Gratis bezorgd vanaf 35,- door heel Nederland en België.