Tegenwoordig leven we veel bewuster. Biologische wijnen zijn erg lekker en bovendien een verantwoorde keuze. Vraag naar deze wijnen is de laatste jaren enorm populairder geworden. Maar wat is biologische wijn eigenlijk? Ik zocht het voor je uit! Om biologisch op je fles wijn te mogen zetten moeten de druivenrassen met respect voor de natuur zijn geteeld. Dat betekent; geen kunstmest, bestrijdingsmiddelen en pesticiden en daarnaast ook met zo min mogelijk ingrepen en toevoegingen tijdens het productieproces, omdat er op een zo natuurlijke mogelijke manier gewerkt moet worden, waardoor het maken van biologische wijnen vriendelijker voor het milieu zijn.

 

Om uit te leggen waar biologische wijn voor staat, is het goed om te weten wat de term "biologisch" inhoudt. Het is namelijk veel meer dan een keurmerk alleen. De term "biologisch" is wettelijk beschermd en de richtlijnen voor biologische wijn teelt zijn in een wet vastgelegd. Zo worden wijnboeren regelmatig gecontroleerd door de controle-instantie in hun land. In Nederland controleert de onafhankelijke controle instantie SKAL of men zich aan de regels houdt. Een biologische wijn is dus minimaal twee keer gecontroleerd voordat het op de markt komt. Deze wijnen herken je aan het Europees Biologisch Keurmerk. Alleen deze wijnen, die onder controle staan van deze instantie, mogen in hun land dit keurmerk voeren.

 

Heb je gelijk weer wat leuks te melden, als je met vrienden een fles biologische wijn opentrekt!

Vanaf € 6.50 per fles - Gratis bezorgd vanaf 30,- door heel Nederland en België.