Mousserende wijnen

Mousserende wijn, schuimwijn, of in de volksmond ook wel bubbeltjeswijn genoemd. Niet meer weg te denken in onze samenleving. Feestje, trouwerij, geboorte, liefde, geluk en rijkdom niks zo feestelijk als een glas met bubbels. De meest mensen drinken witte, maar er zijn ook hele mooie rosé en rode mousserende wijnen. De smaak kan variëren van droog tot zoet.

 

Hoe ontstaan de bubbels?

Heel simpel door koolzuurvorming tijdens het bereidingsproces. Niks meer en niks minder.

Méthode Traditionelle

Hierbij vind bij eerste gisting op vat of tank plaats en de tweede gisting in de fles. Om de gisting op gang te brengen wordt bij de tweede gisting gist en suiker toegevoegd en word de fles met kroonkurk afgesloten. Het koolzuur kan niet ontsnappen, waardoor er koolzuurgas in de fles wijn ontstaat.     

TANKMETHODE

KOOLZUUR ER BIJ


Vanaf 4.90 per fles - Gratis bezorgd vanaf 30,- door heel Nederland en België.