Chateau de Seguin

 

Waar vandaan:             Frankrijk  Bordeaux streek

Kleur:                               Rood

Oogstjaar:                      2013

Inhoud fles:                    0.75 liter 

Alcohol:                          12%

Druivenras(sen):           Merlot en carbenet sauvignon

Serveertemperatuur:   Ca. 16-18 °C

Smaakstijl:                     Fruitig & vol


Frankrijk land van liefde, cultuur, heerlijk eten, kastelen, schitterende steden en dorpen, fantastische kustlijn waar menig Nederlander jaarlijks naar uit kijkt om heen te gaan (ook ik). En natuurlijk land van wijn, heel veel heerlijke wijnen waar we nooit genoeg van krijgen. Wie wijn drinkt, denkt vaak direct aan Frankrijk. Het is wellicht de meest toonaangevende wijnland ter wereld. Veel diversiteit aan wijnen met honderden kilometers schitterende wijngebieden en tientallen soorten druivenrassen die menig Nederlander blij kan maken of al blij maakt. Laat u verrassen door ons uitgebreide en spannende assortiment Franse wijnen. 

 

Bordeaux streek naam van wijn stad en streek die wereldberoemd is geworden. Tegen de Atlantische kust, in het Zuidwesten van Frankrijk aan rivieren de Garonne, Dordogne en Gironde. Hier komen zeer veel gevarieerde wijnen van verschillende districten in het gebied die elk hun eigen wijnen produceren. Niet alleen komen hier hele dure en exclusieve wijnen vandaan, maar ook veel plezierige wijnen voor alledag die van hoge kwaliteit zijn en tegelijk ook betaalbaar zijn. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat, dit zorgt dat druivenrassen tot mooie rijpheid komen ook is de bodem natuurlijk van belangrijke invloed van kalk-, klei- en zandhoudende gronden tot kleinhoudende kalksteengronden zorgen uiteraard natuurlijk voor een perfecte wijn. Als ze nog jong zijn kunnen de wijnen nog behoorlijk stoer zijn, maar met de leeftijd wordt de tannine zachter en ontwikkelen de aroma's zich tot een complex geheel. Vaak zijn deze wijnen ook prima om langer te bewaren.

 

Deze rode wijn is prachtig in balans. zo bieden de geur en smaak een mooie melange van rijpe bessen, zwart fruit en specerijen. Terwijl dit geheel heerlijk nablijft en word omlijst door kruidig hout- dit dankzij zijn verblijf in eikenhouten vaten. Een wijn waar Bordeaux trots op kan zijn.